vse o delu s prostovoljci v nevladni organizaciji

Vabljeni na delavnico, na kateri vam bo Matej Verbajs, vodja pravne službe CNVOS, predstavil vse, kar morate vedeti o prostovoljskem delu v NVO. Udeleženci boste na delavnici izvedeli, kakšne so omejitve prostovoljskega dela ter kako je z izplačevanjem stroškov prostovoljcem.

Na delavnici se boste udeleženci seznanili z omejitvami prostovoljskega dela kot tudi s finančnimi in davčnimi vidiki izplačevanja stroškov prostovoljcem. Ob tem boste izvedeli tudi, kako postati prostovoljska organizacija ter katere ugodnosti in obveznosti iz tega izhajajo, kdaj potrebujete pisen sporazum o prostovoljskem delu in kdaj ne, katero delo lahko opravljajo prostovoljci. Na delavnici se boste naučili tudi, kdaj in kako prostovoljcu povrniti materialne stroške in kaj to pomeni z davčnega vidika. Na koncu delavnice boste lahko, tisti, ki to še niste, ocenili, ali sploh postati prostovoljska organizacija ali ne.

 

Komu je delavnica namenjena

Delavnica je namenjena prostovoljskim nevladnim organizacijam in tistim, ki boste to šele postale. Namenjena je predvsem predsednikom, vodjem programov in tistim, ki skrbijo za kadrovske zadeve v svoji nevladni organizaciji in vodijo ter organizirajo delo s prostovoljci.

 

Delavnico bo vodil

Matej Verbajs, vodja pravne službe CNVOS, ki se že več kot petnajst let ukvarja s pravnim svetovanjem nevladnim organizacijam, zanje pripravlja pogodbe, pravilnike, tožbe in druge pravne akte ter izvaja predavanja in delavnice. Sodeloval je tudi pri pripravi mnogih predlogov predpisov, novel predpisov in zakonskih iniciativah v korist nevladnih organizacij.

 

Delavnica je odpovedana.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si

Ponujamo dve brezplačni mesti na delavnici za vse člane CNVOS, ki letno razpolagajo z manj kot 10 000 EUR sredstev (več o članstvu v CNVOS in pristopno izjavo najdete tukaj). Prijavo na brezplačno mesto pošljite na naslov info@cnvos.si. V njej navedite 1.) opis vaše organizacije, 2.) vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju, 3.) vaša pričakovanja – kaj bi se radi na delavnici naučili ter 4.) v največ 200 besedah tudi, zakaj bi bili prav vi upravičeni do brezplačne udeležbe na delavnici. Pri tem zlasti izpostavite, kako bo znanje iz delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bo slednje tudi kriterij izbora v primeru, da bo prijav več kot prostih mest. Rok prijave na brezplačno mesto je najkasneje teden dni pred pričetkom delavnice. [pojasnilo]