z dobro projektno prijavo do uspeha na razpisu!

Znanje učinkovitega pridobivanja razpisnih nepovratnih sredstev je za vsako nevladno organizacijo ena najpomembnejših veščin. Če obvladate pisanje projektnih idej, ki so skladne z zahtevami razpisa, so možnosti za uspeh seveda večje. V CNVOS smo za vse, ki v nevladnih organizacijah skrbite za razvijanje idej in prijave na razpise, priredili intenzivno 4-dnevno delavnico, na kateri boste usvojili: 

  • kje in kako najti ustrezen razpis,
  • kako poiskati projektno idejo, ki bo skladna z zahtevami razpisa,
  • kako opredeliti namen, cilje in rezultate
  • kako opredeliti aktivnosti, s katerimi boste lahko cilje in rezultate dosegli
  • kako opredeliti kazalnike uspeha.

Veronika Vodlan, naša projektna svetovalka, vam bo na delavnici, ki bo sestavljena iz interaktivnih prezentacij in praktičnih (domačih) nalog, predstavila učinkovite načine oblikovanja projektne ideje, razvoja projekta ter uporabe primernega in prepričljivega 'projektnega jezika'.

Na prvem srečanju se boste z njeno pomočjo vprašali, kakšna so vaša izhodišča, ali je vaša ideja skladna s strateškim načrtom organizacije in ali so aktivnosti smiselne tako za organizacijo, ciljne skupine kot širši kontekst.

V drugem delu boste oblikovali vaše projektne ideje, jih povezali s cilji in nameni razpisa, se naučili presoditi, kdaj se prijava splača in kdaj ne.

Tretje srečanje bo namenjeno oblikovanju načrta izvedbe projekta – načrtovanju aktivnosti, kjer bo glavni poudarek na to, ali lahko z načrtovanimi aktivnostmi zares dosežemo cilje, ki smo si jih zadali.

Na zadnjem srečanju pa bomo pogledali, kako si lahko zastavimo kazalnike, s katerimi bomo preverjali, ali smo s projektom dejansko dosegli to, kar smo želeli, hkrati pa spoznali še nekaj praktičnih trikov, kako prijavo narediti ocenjevalcem bolj všečno.

 

Na delavnico se prijavite prek spodnjega obrazca. Prijava na delavnico ne pomeni avtomatsko zagotovljene udeležbe. V prijavi navedite, kakšne so vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju in kako vam bo znanje z delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bomo udeležence izbrali na podlagi tega opisa. O izboru vas bomo obvestili najkasneje pet delovnih dni pred delavnico.


ROK ZA PRIJAVE SE JE IZTEKEL

S prijavo se zavezujete, da boste obiskali vse termine delavnice. Na delavnici lahko manjkate le, če imate za odsotnost upravičene razloge. Če nam za neudeležbo ne boste posredovali opravičila, bo vaša organizacija izgubila možnost udeležbe na brezplačnih delavnicah CNVOS v naslednjih 12 mesecih.

Ker je povpraševanje za naše delavnice veliko, je prav, da priložnost za udeležbo dobijo tisti, ki nameravajo aktivno sodelovati. Če niste prepričani, da boste lahko na delavnici aktivno sodelovali, vas prosimo, da mesto prepustite nevladniškim kolegicam in kolegom. Hvala za razumevanje!

 

_____________________

Izvedbo delavnice sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 - 2023.

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si