Na CNVOS smo v sodelovanju z največjimi slovenskimi humanitarnimi organizacijami več let vzpostavljali portal dobrodelen.si, na katerem bodo donatorji, mediji, odločevalci in drugi zainteresirani našli vse podatke o humanitarnih in drugih nevladnih organizacijah. Glavni namen portala, ki bo predvidoma zaživel spomladi 2022, je povečanje zaupanja v humanitarne organizacije. Večje zaupanje pomeni večjo prepoznavnost, večji vpliv, posledično pa tudi višje donacije.

Sprva smo načrtovali, da bo testno leto – leto, v katerem bi se organizacije vpisale na portal, da bi ugotovile, kje so njihove šibke točke, in jih do zagona portala popravile – leto 2020. Zaradi pandemije smo testiranje prestavili. Letos je torej priložnost, da se vpišete na portal, vnesete svoje finančne podatke za leto 2020 in preverite, kakšna je vaša ocena.

Po prvih vpisih na portal smo že ugotovili, kateri kriteriji vam povzročajo največ težav, zato bomo v torek, 13. 4. 2021, ob 10. uri prek platforme ZOOM organizirali posebno delavnico. Na delavnici vam bomo natančno razložili kriterije in vam pomagali določiti, kako voditi finance, da bo prenos podatkov potekal čim bolj avtomatizirano.

Rok za prijavo se je iztekel.