Skozi celo leto, predvsem pa v mesecu decembru, podporniki NVO oddajajo obrazce za donacije dela dohodnine. Da vam ob koncu leta priskočimo na pomoč, smo za vas pripravili nabor najpogostejših vprašanj, ki jih na to temo prejme naša pravna služba, in video »Kako lahko kot davčni zavezanec v dobri minuti enostavno oddate obrazec za nakazilo 1 % dohodnine?«, ki ga lahko delite tudi vaših spletnih straneh.

Naša pravna služba je pripravila nekaj najpogostejših vprašanj, ki jih naše pravnice dobijo na temo donacij dela dohodnine. V primeru, da med vprašanji ne najdete svojega pa brezplačno pravno pomoč NVO trenutno nudimo po telefonu na (01) 542 14 22, in sicer ob torkih in četrtkih med 10. in 14. uro. Brezplačne pravne nasvete nudimo članom CNVOS in osebam, ki NVO še ustanavljajo.

Youtube video, ki ga pripenjamo, prikazuje enostavno oddajanje obrazca za donacije dela dohodnine preko naše aplikacije. Če bi obrazec, raje kot preko naše spletne strani, vključili v svojo spletno stran, smo za aplikacijo pripravili tudi gradnik. Ko upravičenci izpolnijo obrazec, ga lahko enostavno pošljejo na CVNOS in ga mi posredujemo naprej na FURS.

Video lahko delite na svojih spletnih straneh ali družbenih omrežjih in svojim podpornikom tako olajšate pravilno izpolnjevanje obrazca.