dobra prijava je ključ do uspeha na razpisu

Prijavljanje na projektne razpise, da bi za uresničevanje svojih idej pridobili nepovratna sredstva, je za mnoge nevladne organizacije eno najbolj stresnih opravil. V CNVOS vam želimo to delo olajšati, hkrati pa povečati vaše možnosti za uspeh na razpisih. Zato za vse, ki v nevladnih organizacijah skrbite za razvijanje idej in prijave na razpise, prirejamo intenzivno 4-dnevno delavnico, na kateri se boste naučili:

  • kje in kako najti ustrezen razpis,
  • kako poiskati projektno idejo, ki bo skladna z zahtevami razpisa,
  • kako opredeliti namen, cilje in rezultate
  • kako opredeliti aktivnosti, s katerimi boste lahko cilje in rezultate dosegli
  • kako opredeliti kazalnike uspeha.

Veronika Vodlan, projektna svetovalka CNVOS, vam bo na delavnici, ki bo sestavljena iz interaktivnih prezentacij in praktičnih (domačih) nalog, predstavila učinkovite načine oblikovanja projektne ideje, razvoja projekta ter uporabe primernega in prepričljivega 'projektnega jezika'.

Na prvem srečanju boste ugotavljali, kakšna so vaša izhodišča, ali je vaša ideja skladna s strateškim načrtom organizacije in ali so aktivnosti smiselne tako za organizacijo, ciljne skupine kot širši kontekst.

V drugem delu boste oblikovali svoje projektne ideje, jih povezali s cilji in nameni razpisa, se naučili presoditi, kdaj se prijava splača in kdaj ne.

Tretje srečanje bo namenjeno oblikovanju načrta izvedbe projekta. Analizirali bomo, ali lahko z načrtovanimi aktivnostmi zares dosežemo cilje, ki smo si jih zadali.

Na zadnjem srečanju bomo pogledali, kako si lahko zastavimo kazalnike, s katerimi bomo preverjali, ali smo s projektom dejansko dosegli to, kar smo želeli. Predavateljica vam bo predstavila še nekaj praktičnih trikov, kako prijavo narediti ocenjevalcem bolj všečno.

Komu je delavnica namenjena

Delavnica je namenjena začetnikom na nevladniških poteh, pa tudi tistim, ki se že dlje časa ukvarjajo z vsebino in s programi, finančni del pa jim predstavlja nujno zlo. Na delavnici boste spoznali, kako z najmanj dela, brez zapletenih formul, tabel in programov vedno vedeti, koliko denarja še imamo na voljo, kje porabljamo preveč sredstev in kje premalo.

Delavnico bo vodila

Veronika Vodlan je v svojem dolgoletnem delu v nevladnih organizacijah uspešno prijavila in pripravila ter vodila več kot 100 domačih, evropskih, ameriških in mednarodnih projektov.

Prijava

Na delavnico se prijavite prek spodnjega obrazca. Prijava na delavnico ne pomeni avtomatsko zagotovljene udeležbe. V prijavi navedite, kakšne so vaše dosedanje izkušnje na predmetnem področju in kako vam bo znanje z delavnice koristilo oz. v praksi pomagalo vaši organizaciji. Pri tem bodite čim bolj konkretni, saj bomo udeležence izbrali na podlagi tega opisa. O izboru vas bomo obvestili najkasneje pet delovnih dni pred delavnico.

 

PRIJAVA

 

S prijavo se zavezujete, da boste obiskali vse termine delavnice. Na delavnici lahko manjkate le, če imate za odsotnost upravičene razloge. Če nam za neudeležbo ne boste posredovali opravičila, bo vaša organizacija izgubila možnost udeležbe na brezplačnih delavnicah CNVOS v naslednjih 12 mesecih.

Ker je povpraševanje za naše delavnice veliko, je prav, da priložnost za udeležbo dobijo tisti, ki nameravajo aktivno sodelovati. Če niste prepričani, da boste lahko na delavnici aktivno sodelovali, vas prosimo, da mesto prepustite nevladniškim kolegicam in kolegom. Hvala za razumevanje!

 

_____________________

Izvedbo delavnice sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 - 2023.

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si