nvo v času poplav

IZPOSTAVLJAMO

Velja že četrti interventni zakon za obnovo območij, prizadetih v avgustovskih poplavah in plazovih

Datum objave: 8. 1. 2024

Dne 22. decembra 2023 je bil v Uradnem listu RS objavljen Zakon o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev (ZORZFS), ki že velja.

Več

 

Končno urejena možnost za povračilo škode po avgustovskih poplavah tudi za društva in ustanove

Datum objave: 13. 11. 2023

Državni zbor je na seji 10. novembra 2023 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (ZIUOPZP- A). Ureditev povračila škode društvom in ustanovam sledi povračilu škode v gospodarstvu. Zakon bo začel veljati predvidoma ta teden.

Več

 

Spremembe interventnega zakona za odpravo posledic poplav in plazov iz avgusta 2023

Datum objave: 13. 11. 2023

Med sprejetimi ukrepi novele interventnega zakona je tudi pomembna končna ureditev povračila škode za društva in ustanove, ki so utrpeli škodo v avgustovski ujmi. Spreminja se tudi možnost plačane odsotnosti z dela prostovoljca, ki opravlja prostovoljsko delo zaradi posledic poplav in plazov. Zakon še ne velja, predvidoma bo v Uradnem listu objavljen v tem tednu.

Več

 

Kaj vam prinaša drugi sklop interventnih ukrepov

Datum objave: 4. 9. 2023

Državni zbor je v četrtek, 31. avgusta 2023, sprejel Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (ZIUOPZP), ki že velja. Predstavljamo vam nabor ukrepov, ki zadevajo nevladne organizacije.

Več

 

Prvi intervencijski ukrepi za odpravo posledic poplav

Datum objave: 10. 8. 2023

Državni zbor je včeraj, 9. 8. 2023, v okviru Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč (ZOPNN-F) sprejel prvi paket ukrepov po poplavah, ki so v preteklih dneh prizadele državo. Predstavljamo vam nabor ukrepov, ki zadevajo nevladne organizacije.

Več 

 

____________________

Pripravo prispevkov na podstrani "NVO v času poplav" sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 - 2023.