letni dopust v nevladnih organizacijah: kaj morate vedeti?

Bliža se rok, do katerega morate delavce obvestiti o odmeri letnega dopusta za tekoče leto – 31. marec. Kako to storiti in kaj vse mora vsebovati obvestilo, vam bomo predstavili na 60-minutni delavnici. Naučili se boste tudi:

  • kako pravilno določiti sorazmerni del dopusta pri novozaposlenih in pri delavcih, ki ste jih zaposlili za določen čas,
  • kakšen je minimalen letni dopust oziroma najnižje število dni, ki ga morate zagotoviti zaposlenim,
  • do kdaj lahko delavci izkoristijo letni dopust in do kdaj morajo izkoristiti lanskega.

Pogledali bomo tudi druge novosti glede letnega dopusta, ki jih morate upoštevati v letošnjem letu. Spoznali boste, katere izjeme glede izrabe letnega dopusta so prinesli protikoronski zakoni, in ali gre delavec, ki je na čakanju na delo, lahko na dopust.

Število mest je omejeno, da se bo lahko Petra Cilenšek, pravna svetovalka CNVOS, ki bo vodila delavnico, posvetila vašim vprašanjem. Vprašanja, ki se vam porajajo o letnem dopustu, lahko zapišete že ob prijavi na delavnico.

 

Komu je delavnica namenjena

Delavnica je namenjena predvsem vsem tistim, ki v nevladnih organizacijah skrbite za kadrovske zadeve, vodite projekte in programe, in vsem, ki nastopate v vlogi delodajalca (predsedniki, direktorji, vodje programov, strokovne vodje, sekretarji in podobno).

 

Delavnico bo vodila

Petra Cilenšek, pravna svetovalka CNVOS in strokovnjakinja za zakonodajo in zakonske predloge, ki se tičejo nevladnega sektorja. Petra Cilenšek je v preteklem letu vodila vse pomembne delavnice in pravne posvetovalnice o protikoronskih zakonih in ukrepih, relevantnih za nevladne organizacije.

 

Prijava

Prijava na delavnico

 

S prijavo se zavezujete, da boste obiskali delavnico. Na delavnici lahko manjkate le, če imate za odsotnost upravičene razloge. Če nam za neudeležbo ne boste posredovali opravičila, bo vaša organizacija izgubila možnost udeležbe na brezplačnih delavnicah CNVOS v naslednjih 12 mesecih. 

Ker je povpraševanje za naše delavnice veliko, je prav, da priložnost za udeležbo dobijo tisti, ki nameravajo aktivno sodelovati. Če niste prepričani, da boste lahko na delavnici aktivno sodelovali, vas prosimo, da mesto prepustite nevladniškim kolegicam in kolegom. Hvala za razumevanje!

_____________________

Izvedbo delavnice sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 - 2023.

 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si