novosti vodenja evidenc delovnega časa

Spremembe pri vodenju evidenc na področju dela veljajo tudi za nevladne organizacije. Evidence je potrebno voditi tudi za prostovoljce in študente, ki opravljajo delo v vaši organizaciji. Prav tako je potrebno voditi v okviru evidence o izrabi delovnega časa kar nekaj novih podatkov (npr. čas prihoda, čas odhoda, koriščenje malice). Novosti je potrebno uskladiti do 20. novembra 2023.

Da boste lahko uskladili vodenje evidenc o izrabi delovnega časa z veljavno zakonodajo, vam bomo na brezplačni delavnici predstavili:

  • za koga vse je potrebno voditi evidence o izrabi delovnega časa,
  • katere podatke je potrebno po novem voditi v evidenci,
  • nove obveznosti delodajalca,
  • hramba evidenc in
  • ali je potrebno voditi evidenco le v digitalni obliki.

Delavnico bo vodila Petra Cilenšek, vodja naše pravne službe, ki se bo na koncu posvetila tudi vašim vprašanjem in vam pomagala razrešiti dileme.

 

Vsa prosta mesta so zasedena. Zaradi velikega zanimanja organiziramo dodatno delavnico, ki bo potekala 13. septembra. Prijavnico najdete na tej povezavi.

 

S prijavo se zavezujete, da boste obiskali delavnico. Na delavnici lahko manjkate le, če imate za odsotnost upravičene razloge. Če nam za neudeležbo ne boste posredovali opravičila, bo vaša organizacija izgubila možnost udeležbe na brezplačnih delavnicah CNVOS v naslednjih 12 mesecih. 

Ker je povpraševanje za naše delavnice veliko, je prav, da priložnost za udeležbo dobijo tisti, ki nameravajo aktivno sodelovati. Če niste prepričani, da boste lahko na delavnici aktivno sodelovali, vas prosimo, da mesto prepustite nevladniškim kolegicam in kolegom. Hvala za razumevanje!

_____________________

Izvedbo delavnice sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019–2023. 

Telefon: 01 542 14 22

e-mail: info@cnvos.si