13. oktobra se bo po celotni Evropi odvijal shod Evropejk in Evropejcev PROTI nacionalizmu in ZA združeno Evropo. Organizatorji vas pozivajo, da se združite in skličete zborovanje v vašem mestu!

 »Želimo si Evropo, v kateri vladata mir in svoboda. Namesto tega pa se zagovarja nacionalizem. Razširja se netolerantnost. Sovraštvo postaja vedno glasnejše, nasilje vedno bolj vsakdanje. Podžiga se strah pred drugim, tujim in se spreminja v politični kapital. Razlega se klic po močnih možeh. Družbo spodkopava korupcija. Pravna država razpada. Socialne pridobitve in težko izborjene pravice so ogrožene. Svoboda in mir nista več samoumevna. Čas je, da povzdignemo glas!«

 

To so besede, s katerimi organizatorji vabijo Evropejke in Evropejce, da se organizirajo in se jim pridružijo. V soboto, 13. 10. 2018, želijo na ulice in trge priklicati 5 milijonov Evropejk in Evropejcev, ki bodo v skupni akciji nastopili proti nacionalizmu in za združeno, demokratično in solidarno Evropo. Pozivajo vas, da se jim pridružite in na ta dan ob 14. uri (po srednjeevropskem času) v svojem mestu skličete zborovanje.

 

Če želite v svojem mestu organizirati shod ali aktivno sodelovati pri organizaciji shoda, najdete vse informacije na: www.13-10.org. Odprli bodo internetno stran, ki bo na evropskem zemljevidu prikazala vsa zborovanja in posredovala neposredne povezave do nacionalnih organizatorjev. Koordinirali bodo aktivnosti na družbenih omrežjih in nudili elektronske predloge za skupno grafično podobo shodov ter predloge za promocijsko gradivo, zgibanke in letake.

 

www.13-10.org