Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, vabi ustvarjalke in ustvarjalce, stare do 35 let, k prijavi novih umetniških projektov za leto 2025.

U30+ je Aksiomina iniciativa, ki od leta 2013 podpira novo produkcijo mladih slovenskih umetnic in umetnikov do 35. leta preko vsakoletnega poziva v želji, da bi posegla v vrzel, ki nastane po koncu šolanja in pred vstopom v umetniški svet, in da bi raziskala nove trende, teme, jezike in formate v slovenski sodobni umetnosti.

Aksioma izbranim umetnikom ponuja mentorstvo lokalnih in/ali mednarodnih strokovnjakov ter možnost dela s profesionalno ekipo, ki sledi razvoju njihovega predloga skozi vse faze produkcije. Program U30+ je odprt vsem umetnikom ne glede na njihov izrazni jezik, z vseh področij in medijev (od multimedijskih instalacij do performansov, od spletnih intervencij do knjig umetnikov itd.), ki raziskujejo tematike v jedru poslanstva Aksiome, predvsem družbene, politične, estetske in etične strukture sodobne post-digitalne družbe.

Več informacij in prijavo najdete na aksioma.org. Rok za oddajo prijav je 12. 8. 2024 do polnoči.