V sredo, 17. oktobra 2018, od 9. do 12. ure, vas Cmepius vabi na 2. srečanje uspešnih projektov v Sloveniji. Ker smo v evropskem letu kulturne dediščine in je bila to tudi ena letošnji prioritet EZD, se bodo tokrat sestali v gradu Fužine (Pot na Fužine 2, 1000 Ljubljana).

DELI dogodek je namenjen prijaviteljskim in partnerskim organizacijam iz Slovenije, ki so bile uspešne na razpisih programa EZD v zadnjih letih.

 

Prvi del dogodka bo potekalo predavanje s pogovorom na temo evropskega državljanstva z naslovom Spoštovanje pravice do raznolikosti kot postulat aktivnega državljanstva moderne države. Vodila ga bo izr. prof. dr. Marina Lukšič-Hacin, predstojnica Inštituta za slovensko izseljenstvo in migracije  ZRC SAZU in direktorica študijskega programa Migracije in medkulturni odnosi na Fakulteti za humanistiko Univerze v Novi Gorici.

 

V drugem delu bodo na kratko predstavili statistiko sodelovanja in uspešnosti prijav slovenskih organizacij, potem pa se bodo predstavile prijaviteljske in partnerske organizacije iz Slovenije, ki so bile uspešne na razpisih programa EZD v zadnjih letih.

 

Prijave sprejemajo do 12. oktobra na tej povezavi.