Partnerji LIFE projekta Podnebna pot 2050 vabijo na posvet ob izidu Lokalnega semaforja podnebnih aktivnosti 2018 »Načrtovanje, financiranje in izvajanje podnebnih ukrepov v občinah«, ki bo v petek, 5. 10. 2018, ob 9.30 v Hiši Evropske Unije v Ljubljani.

V okviru projekta LIFE Podnebna pot 2050 (www.podnebnapot2050.si) so pripravili spletno aplikacijo Lokalni semafor podnebnih aktivnosti. Aplikacija omogoča spremljanje napredka in prikazuje, kako aktivne so posamezne občine pri izvajanju ukrepov, ki so dobri za naše podnebje. Med ukrepi v aplikaciji spremljajo energetsko prenovo stavb, vpeljevanje ekološkega kmetovanja, ločevanje odpadkov, trajnostno mobilnost in druge. Spremljanje omogoča tudi izmenjavo dobrih rezultatov, idej in izkušenj z različnih področij med občinami.

 

Ob izidu Lokalnega semaforja podnebnih aktivnosti 2018 vas vabijo na posvet o načrtovanju, financiranju in izvajanju podnebnih ukrepov v občinah. Dogodek je namenjen informiranju, mreženju in izmenjavi dobrih praks pri izvajanju in spremljanju podnebnih ukrepov med občinami, institucijami in strokovnjaki.

 

Vabilo s programom najdete na spletni strani projekta. Prijave zbirajo do ponedeljka, 1. oktobra 2018, na tej povezavi