Kot vsako jesen je tudi tokrat čas za ZOOPI gozdne urice! Namen projekta je otrokom omogočiti preživljanje popoldanskega prostega časa v naravi po principih gozdne pedagogike skozi prosto igro.

Začnejo v sredo, 26. 9. 2018, ob 17.30 (tudi sicer bodo GU ob sredah), lokacija je enaka kot pomladi - Golovec, izhodiščno mesto pa rob Štepanjskega naselja. Srečanja bodo zaključevali ob 19. uri. Po koncu oktobra bodo seveda pre/skočili v nočne gozdne urice (!), saj se bo dan takrat že bistveno skrajšal.

 

Za več informacij (oz. prijavo) pišite na gozdni.zoopi@gmail.com ali pokličite na 041 912 716.


Nekaj besed VEČ o gozdnih uricah:

Prvi sklop gozdnih uric Zavoda za otrokom in okolju prijazno igro ZOOPI se je poskusno odvil spomladi 2013 in od takrat naprej se niso več ustavili, saj so otroci tako navdušeni, da komaj čakajo, da se zopet poženejo z njimi v gozd. Vsakič znova odkrijejo kakšen skrit kotiček gozda, spoznavajo živali in rastline, plezajo po drevesih, se skrivajo v kotanjah, opazujejo mravljišča, nabirajo borovnice in kostanj, plešejo v dežju pod drevesnimi krošnjami, gradijo hišico za gozdne živali ter se predajajo mnogim drugim neponovljivim gozdnim vragolijam. Otroci ob tem pridobivajo nova čudovita spoznanja in sklepajo trajna prijateljstva.