Svetovna organizacija za naravo WWF je 9. oktobra skupaj s partnerji pričela kampanjo #ProtectWater za zaščito voda v Evropski Uniji.  Cilj #ProtectWater kampanje je enostaven: ohraniti EU Okvirno direktivo o vodah in tako zaščititi evropske reke, jezera, podzemne vode, mokrišča ter življenje v njih za prihodnje generacije.

Pivo bo imelo leta 2027 drugačen okus

Pivo je zvarek številnih sestavin, a vse se začne s kvalitetno vodo. Sedaj pa si predstavljajte svet, v katerem vaše najljubše pivo smrdi, ima čuden okus in izgleda kot umazana voda! Kampanja uporablja provokativne scenarije, slika temno prihodnost piva in tako želi Evropejce spodbuditi k sodelovanju v javni razpravi Evropske komisije o Okvirni direktivi o vodah (ODV), ki bo potekala vse do 4. marca 2019. Javna razprava je edina priložnost državljanov EU, da izrazijo svoje mnenje v procesu vrednotenja direktive, #ProtectWater pa jim omogoča enostaven način, da izrazijo svojo podporo pravnemu okviru, da ta ostane močan in učinkovit tudi v bodoče.

 

Kampanjo  #ProtectWater je začela svetovna organizacija za naravo WWF v sodelovanju z European Environmental Bureau, European Anglers Alliance, European Rivers Network in Wetlands International, organizacijami, ki skupaj tvorijo koalicijo Living Rivers Europe. V Sloveniji se je WWF-u pridružila tudi Ribiška zveza Slovenije.

 

Več: wwfadria.org/sl