V sklopu Tedna globalnega učenja 22. novembra 2018 Humanitas že četrto leto zapored organizira nacionalno konferenco globalnega učenja. Letos se jim bo pridružil gost iz Velike Britanije, profesor in strokovnjak na področju globalnega učenja, dr. Momodou Sallah.

Letošnja konferenca je hkrati tudi multiplikativni dogodek projekta strateškega partnerstva Globalno učenje Agora, ki je v dobrem letu in pol prispeval k razvoju metod uličnega dela, neformalnega in globalnega učenja.

 

Skupaj bodo raziskovali, kam vse seže pristop in potencial globalnega učenja ter pod kakšnimi pogoji. Kako odpirati prostor za kritičen razmislek in zavedanje o soodgovornosti za globalne izzive na različnih ravneh delovanja in v različnih prostorih bivanja. Podrobnejši program konference najdete v VABILU.

 

Konferenca bo potekala na Gradu Fužine (Pot na Fužine 2, Ljubljana). Udeležba na konferenci je brezplačna, prijave pa sprejemajo preko spletnega obrazca do 15. 11. 2018.


Primarna ciljna skupina konference so zdajšnji/e in bodoči/e pedagoški/e delavci/ke, mladinski delavci/ke, izobraževalci/ke odraslih, predstavniki/ce pristojnih ministrstev ter predstavniki/ce nevladnih organizacij, ki delujejo na področju globalnega učenja.

 

Za dodatne informacije so dosegljivi po e-pošti: tina@humanitas.si ali na tel. št.: (01) 430 03 43.