Od torka, 20. novembra, pa vse do nedelje, 25. novembra, se bo v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana, v Menzi pri koritu na Metelkovi in v Prešernovem gledališču Kranj odvijal 14. Goli oder, mednarodni festival improvizacijskega gledališča. V šestih dneh si bodo obiskovalci lahko ogledali osem predstav, ki jih bodo ustvarjali vrhunski performerji iz šestih držav: Češke, Finske, Francije, Kanade, Nemčije in Slovenije.

Tema letošnjega festivala je stik - stik med performerji, stik med opazujočimi in nastopajočimi ali preprosto stik med življenji, ki so jih do te točke v času in prostoru izoblikovale različne zgodovinske, družbene in osebne preteklosti.

 

Festival je letos sicer del širšega evropskega projekta Our Lives (www.ourlives.eu), ki je ustvaril zgodovinske povezave na področju improvizacijskega gledališča - v okviru projekta se je namreč srečalo 28 performerjev - po en iz vsake države EU.

 

Organizatorja festivala sta Kolektiv Narobov, Zavod Federacija ter Družina umetnosti Narobov, soproducenti so Zavod Bunker, KUD Kiks in Društvo Impro, umetniška vodja festivala pa je Maja Dekleva Lapajne. Podroben program festivala je objavljen na spletni strani www.goli-oder.org.