Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vabi na okroglo mizo z naslovom »Ponovna uporaba plastike - nove poslovne priložnosti«, ki bo v ponedeljek, 26. novembra, ob 11. uri v Zeleni dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Koper, Staničev trg 1.

Na dogodku bodo evropske poslanke Tanja Fajon, Romana Tomc in Patricija Šulin ter evropski poslanec dr. Igor Šoltes, spregovorili o izzivih, povezanih s prekomerno uporabo plastike, in razmišljali o alternativah.

Okrogla miza bo potekala v okviru Regionalnega foruma za razpravo, s katero želijo prek dialoga med evropskimi poslanci, predstavniki ministrstev, strokovnjaki na okoljevarstvenem področju, nevladniki, podjetniki in raziskovalci, najti odgovore na vprašanja, ki se jim v prihodnosti ne bo moč izogniti. 

Poslanci bodo med drugim predstavili tudi stališče Evropskega parlamenta v postopku sprejemanja evropske zakonodaje o prepovedi uporabe plastike za enkratno uporabo do leta 2021.

Ker je število sedežev v dvorani omejeno, vas prosijo, da se na dogodek prijavite na povezavi: http://bit.ly/prijavanaokroglomizo. Prijave zbirajo do vključno petka, 23. novembra 2018.