Nacionalna točka URBACT za Italijo v sodelovanju z Regijo Furlanija - Julijska krajina ter nacionalnima točkama za Hrvaško in Slovenijo organizira usposabljanje o družabnih omrežjih in IKT tehnologijah kot instrumentih za urbani razvoj in skupnostno upravljanje mest.

Uporaba družabnih omrežjih in digitalnih orodij pomaga lokalnim uprava pri učinkovitejšemu komuniciranju strategij urbanega razvoja z občani ter tako spodbuja transparentnost in sodelovanje javnosti pri oblikovanju in izvajanju politik.

V Trstu se 17. decembra 2018 obeta zanimivo mednarodno usposabljanje, posvečeno ozaveščanju in izmenjavi znanja o uporabi družabnih omrežij in informacijsko-komunikacijskih tehnologij v mestih.

Dogodka se bodo udeležili strokovnjaki, ki se v okviru programa URBACT ukvarjajo s povezavami med družabnimi omrežji, digitalnimi orodji in urbanim razvojem, svoje izkušnje pa bodo predstavili tudi zaposleni v mestnih in občinskih upravah iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Sledjo bosta zastopali predstavnici Ljubljane in Kočevja. Usposabljenje je v prvi vrsti namenjeno predstavnikom občin in javnih podjetij, ki se ukvarjajo s komuniciranjem ali se pri svojem delu srečujejo z uporabo družabnih omrežij ter drugih komunikacijskih tehnologij in digitalnih orodij, da prisluhnejo dobrim praksam in delijo svoje izkušnje; organizatorji pa bodo veseli tudi vseh ostalih, ki se kakor koli ukvarjajo s komuniciranjem z občani, z mesti in urbanim razvojem ali jih tema preprosto zanima.

Udeležba na usposabljanju je brezplačna. Dogodek bo potekal v angleščini. Več informacij ter prijavnico najdete urbact.eu.

 

Za udeležence iz Slovenije bo organiziran skupinski prevoz v Trst, vendar je število mest omejeno, zato se čim prej oglasite na petra.ockerl@ipop.si.