13. decembra so v Hotelu Draš v Mariboru podelili letošnja priznanja in nagrade v okviru projekta Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS 2018. Nagrade in priznanja podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta. S tem projektom želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnem razvoju.

V kategoriji Horus za strateško celovitost pravne osebe je med majhnimi neprofitnimi podjetji nagrado prejelo podjetje Zaposlitveni center Avantus d.o.o.. V kategoriji majhna profitna podjetja je nagrado prejelo Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o.. Finalisti v tej kategoriji so bili še Prohit d.o.o.,  Mega M d.o.o. in Zeus d.o.o.. 

Nagrado za projekt je v kategoriji majhna neprofitna organizacija prejelo podjetje Zaposlitveni center Avantus d.o.o.. Finalist v tej kategoriji je bila še Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru, Mednarodni center za ekoremediacije.

V kategoriji velika neprofitna organizacija je za projekt nagrado prejela Planinska zveza Slovenije (Odbor "Planinstvo za invalide/OPP"), v kategoriji majhna profitna organizacija pa SAP d.o.o.. 

Splošna posebna priznanja sta prejela Marjan Videnšek iz društva Preporod ter mag. Danilo Burnač iz javnega podjetja Mariborski vodovod d.d..

V kategoriji posebna priznanja – novinar je nagrado Horus 2018 prejela Edita Cetinski Malnar, Oddaja Prava ideja, RTV Slovenija.

Podjetniku s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. o svetu nagrada letos ni bila podeljena, za finalista pa je priznanje prejel Mark Pahulje iz Kanade.

Več: horus.si