Zavod Bob in ISA institut v okviru projekta »Moč nogometa za socialno vključevanje priseljenih otrok in mladostnikov« vabita na Train-the-Trainer usposabljanje za uporabo nogomet3 metode, ki bo potekalo 17. in 18. januarja 2019 med 9. in 17. uro v prostorih Četrtnega mladinskega centra Zalog. Usposabljanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Usposabljanje je namenjeno mladinskim delavcem in delavcem v nevladnih organizacijah, ki se pri svojem delu srečujejo z otroki in mladimi priseljenci oziroma mladimi iz ranljivejših okolij. Vabljeni vsi, ki si želijo v delo z mladimi in otroki vnesti novo metodo igranja nogometa, nogomet3. Izvedel ga bo strokovnjak iz češke nevladne organizacije Fotbal pro rozvoj. Skozi interaktivno, dvodnevno nogomet3 usposabljanje bodo strokovni delavci usposobljeni za izvajanje nogomet3 metode in bodo znali metodo uporabljati za facilitiranje integracije otrok in mladih iz različnih okolij.

Več informacij o metodi in usposabljanju ter prijavnico najdete na spletni strani ISA instituta. Prijave sprejemajo do 31. 12. 2018 oz. do zapolnitve prostih mest. Usposabljanja naj se udeležita dva predstavnika organizacije.