Asociacija je v sodelovanju s Poligon kreativnim centrom v okviru projekta »Servis za samozaposlene iz kulture in kreativnih industrij«  pričela z vzpostavljanjem Servisa za ustvarjalce, kjer bodo asistenco nudili tako glede administrativnih in sorodnih vprašanj, kot glede različnih drugih veščin, potrebnih za uspešno samostojno delovanje.

Servis kot platforma podpornega sistema identificira probleme, obenem pa tudi razvija ključne rešitve (orodja, znanja) in krepi najrazličnejše delovne veščine, obenem pa predstavlja tudi izhodišče za morebitno zagovorniško dejavnost in sistematično izboljšavo statusa samozaposlenih, saj preko servisnih storitev dobijo poglobljen uvid v realno stanje na terenu in v konkretne težave, s katerimi se samozaposleni soočajo.

Uporaba administrativnega dela servisa je zelo enostavna. Pišite jim na info@asociacija.si ali jih pokličite na 051 773 611 in jim opišite problem, s katerim se soočate. V najkrajšem možnem času boste prejeli odgovor na vašo težavo, če pa je zadeva sistemske narave, jo bo skušala Asociacija rešiti skozi zagovorniško aktivnost.

Več informacij o Servisu za ustvarjalce najdete na spletni strani Asociacije.