Slovensko konservatorsko društvo je objavilo razpis za Stelètovo nagrado in Stelètova priznanja za leto 2018. Kandidate za nagrado in priznanja lahko predlagajo strokovne organizacije, ki opravljajo naloge varstva kulturne dediščine, ter člani Slovenskega konservatorskega društva.

Stelètovo nagrado lahko prejmejo člani društva za vrhunske dosežke, ki so pomemben prispevek k ohranitvi in predstavitvi kulturne dediščine v Republiki Sloveniji. Stelètovo nagrado lahko prejmejo člani društva tudi za izredno pomembno življenjsko delo.

Stelètovo priznanje lahko prejmejo člani društva za pomembne dosežke, ki so sad izvirnih strokovnih, tehnoloških ter drugih prizadevanj in iskanj pri ohranitvi in predstavitvi kulturne dediščine v Republiki Sloveniji.

Stelètovo priznanje lahko prejmejo tudi imetniki kulturnih spomenikov in območij kulturne krajine za izjemna prizadevanja pri vzdrževanju, obnovi in revitalizaciji kulturnih spomenikov in območij kulturne krajine, za sodelovanje pri njihovi celoviti prezentaciji ali drugi za posebne zasluge pri ohranjanju kulturne dediščine na območju Republike Slovenije.

Stelètovo priznanje lahko prejmejo tudi ustrezno izvedeni projekti obnove, prenove ali revitalizacije kulturne dediščine, ki so sad izvirnih strokovnih, tehnoloških ter drugih interdisciplinarnih prizadevanj sodelujočih strokovnjakov.

Besedilo razpisa najdete v Uradnem listu z dne 11. 1. 2019. Predloge sprejemajo 30 dni po objavi.