Iz Združenja proti spolnemu zlorabljanju obveščajo, da bodo 15. in 16. februarja v Ljubljani izvedli izobraževanje na temo prepoznavanja spolnih zlorab in ukrepanja.

Izobraževanje se bo vsebinsko nanašalo na temo prepoznavanja značilnosti in dinamike spolne zlorabe, značilnih ravnanj osumljencev, vloge policije in tožilstva pri razkrivanju teh kaznivih dejanj, vloge Centrov za socialno delo s ciljem zaščite otroka in pričakovane pristope k timskemu delu ter, seveda, vlogo sodišča v okviru preiskave. Izobraževanje bo izhajalo iz konkretnih primerov, tudi s podporo video posnetkov in simulacijo situacij. Na seminar so vabljeni strokovnjaki vseh profilov, ki se pri svojem delu srečujejo z otroki.

Izvajalci: Katja Bašič, vodja Združenja, Savica Pureber, vrhovna državna tožilka, Lidija Kolonić Hočevar, strokovna sodelavka Okrožnega sodišča v Ljubljani, Katarina Tinauer, strokovna delavka CSD

Izobraževanje je verificirano pri Socialni zbornici Slovenije v vrednosti 1 točke. Za prisotnost na obeh dneh prejmejo slušatelji potrdilo o udeležbi na izobraževanju.

Vsi zainteresirani se na izobraževanje prijavite s prijavnico, ki se nahaja v nadaljevanju. Prijave sprejemajo na e-naslov spolna.zloraba@siol.net.ali. Kotizacija za izobraževanje znaša 80 EUR na slušatelja.

 

Vabilo   Prijavnica