Platforma SLOGA in Zavod Voluntariat vabita vse zainteresirane organizacije, ki delujete na področju prostovoljstva, razvoja in humanitarne pomoči, k udeležbi na zaključnem usposabljanju o prihodnosti sodelovanja v pobudi "Prostovoljci EU za humanitarno pomoč", ki bo organizirano v okviru evropskega projekta More and Better EU Aid Volunteers. Namen projekta je ozaveščanje evropskih organizacij o evropski pobudi ter podpora pri razvijanju njihovih kapacitet na področju prostovoljnega in humanitarnega delovanja.

Na zaključnem usposabljanju se bodo udeleženci seznanili:

  • z možnostjo uporabe novega spletnega priročnika pri pridobivanju statusa certificirane organizacije v okviru pobude;
  • s praktičnimi izkušnjami, kako že potekajo napotitve prostovoljcev iz Slovenije;
  • z informacijami iz prve roke o pobudi po letu 2020 s strani predstavnice Ministrstva za zunanje zadeve, ki bo tudi delila informacijo, kje lahko NVO računamo na (finančno) podporo Ministrstva.

Na dogodku bo vsak udeleženec prejel tudi promocijski paket presenečenja kot vzpodbudo za nadaljnjo promocijo in vključevanje v program EU humanitarnih prostovoljcev.
 
Dogodek je namenjen vsem organizacijam in institucijam, ki že delujete na področju prostovoljstva, razvoja in humanitarne pomoči oziroma imate željo vključiti mednarodno prostovoljstvo v svoje delovanje oz. slednjega nadgraditi.
 
Udeležba na dogodku je brezplačna! Prijave sprejemajo preko spletnega obrazca. Dogodek bo potekal v sredo, 30. 1. 2019, med 10.00 in 13.30 uro na platformi SLOGA, Metelkova 6, Ljubljana (2. nadstropje). Za dodatne informacije so dosegljivi na marjan.huc@sloga-platform.org ali globalno@zavod-voluntariat.si.