Društvo Projekt Človek vabi na izobraževanje Petra Topića »Zasvojenost s seksualnostjo v digitalni dobi«, ki bo v četrtek, 21. 2. 2019, od 9.00 do 13.00 v Kulturni dvorani uršulinskega samostana, Ulica Josipine Turnograjske 8, Ljubljana.

Izobraževalno srečanje ponuja poglobljeno znanje o zasvojenosti s seksualnostjo in najnovejša dognanja nevroznanosti, ki pomembno vplivajo na oblikovanje programov pomoči. Pojasnjuje tudi, kako nove tehnologije vplivajo na delovanje človekovih možganov, na naše odnose in delo, pa tudi na spolnost. Izobraževanje je osredotočeno na razumevanje, prepoznavanje in diagnostiko zasvojenosti, govora pa bo tudi o tem, kakšni so miti, ki jo spremljajo in kateri so izzivi dela s populacijo, ki ima tovrstne težave. Spregovorili bodo o kontratransferju pri delu s seksualnimi vsebinami in o povezavi med travmo in zasvojenostjo.

Izobraževanje je verificirano in točkovano s strani SZS (0,5 točke). Prijave sprejemajo do 20. 2. 2019 preko spletnega obrazca. Kotizacija znaša 50 € in se plača po prejetju računa.

 

O predavatelju:

Strokovnjak s področja dela s seksualno zasvojenostjo Peter Topić je univerzitetni diplomirani socialni delavec, psihoterapevt, prvi Slovenec in peti Evropejec, ki je pridobil naziv CSAT (Certified Sex Addiction Therapist). Je ustanovitelj in direktor Inštituta za zasvojenosti in travme, kjer od leta 2012 vodi skupino za pomoč zasvojenim in opravlja svetovanja ter terapevtsko delo za posameznike, pare in družine in avtor knjige Zasvojenost s seksualnostjo v digitalni dobi: priročnik za strokovnjake, zasvojene in njihove družinske člane.