Evropska komisija bo v četrtek, 28. februarja, s slavnostnim dogodkom v Cankarjevem domu v Ljubljani obeležila začetek evropskega natečaja za najboljše socialne inovacije 2019. Na dogodku, namenjenemu inovatorjem, podjetnikom in oblikovalcem politik, bodo objavili temo letošnjega natečaja.

Kot so ob napovedi dogodka še sporočili iz Predstavništva Komisije v Sloveniji, bodo nastopili nekdanji nagrajenci in strokovnjaki, ki bodo spregovorili o rešitvah v povezavi z letošnjo temo. Udeleženci bodo na posebnem hekatonu lahko oblikovali prototip idej za letošnjo temo, dogodek pa se bo zaključil z umetniško razstavo Pečeno pohištvo avtoric Nuše Jelenec in Nine Mršnik.

Na evropski natečaj za najboljše socialne inovacije se sicer lahko prijavijo vsi polnoletni Evropejci. Pobuda podpira projekte za reševanje najbolj perečih vprašanj evropske družbe. Komisija omogoči udeležencem izobraževanje, da lahko razvijejo svoje ideje, trem nagrajencem pa podeli nagrade v višini 50.000 evrov. Posebno nagrado v višini 50.000 evrov pa prejme tudi polfinalist iz prejšnjega leta, ki je s svojim projektom v zadnjih 12 mesecih dosegel največji učinek.