Športna unija Slovenije športne organizacije, društva in šole vabi k sodelovanju v že 24. izvedbi projekta Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti. Razpis za izvajalce je odprt do 31. oktobra.

Nacionalni športno-družbeni program Veter v laseh se pod sloganom S športom proti zasvojenosti odvija v številnih krajih po vsej Sloveniji že več kot dve desetletji. Osrednja cilja akcije sta otrokom in mladostnikom ponuditi brezplačne športne aktivnosti ter jih tako spodbujati v aktivno preživljanje prostega časa in redno športno udejstvovanje.

V projekt se v 2019 lahko vključijo izvajalci iz vrst športnih društev in zvez, osnovnih in srednjih šol, mladinskih centrov in sorodnih organizacij, in sicer z izvedbo:

  • eno ali večdnevne športno-družabne prireditve za otroke in mladino, katere del je tudi akcija urejanja zunanjih športno rekreativnih površin in/ali
  • brezplačnega programa športne vadbe za otroke in mladostnike, katerega del je tudi akcija urejanja zunanjih športno rekreativnih površin.

Besedilo razpisa najdete na spletni strani Športne unije Slovenije.