Ministrstvo za okolje in prostor in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport organizirata  predstavitev dveh evropskih finančnih mehanizmov, programa LIFE in Obzorja 2020, z naslovom LIFE onkraj OBZORJA. Dogodek bo potekal 4. aprila 2019 v Ljubljani.

Glavni cilj dogodka je prikazati sinergije programov LIFE in Obzorja 2020 pri doseganju ciljev okoljske politike, programov in strategij ter povečati absorpcijsko sposobnost za koriščenje teh virov v Sloveniji. Dogodka se bo udeležil dr. Patrik Kolar, vodja oddelka B Izvajalske agencije za mala in srednja podjetja (EASME), odgovornega za izvajanje obeh finančnih mehanizmov. Praktične izkušnje z izvajanjem projektov, financiranih iz obeh finančnih mehanizmov, bodo z udeleženci delili dr. Ana Mladenovič z Zavoda za gradbeništvo Slovenije (LIFE ReBirth, Cinderela), dr. Maria Loizidou s Tehnične univerze v Atenah, Grčija (LIFE SOL-BRINE, O2020 ZERO BRINE), in Aurelio Lazaro Chueca z inštituta Aimplas, Španija (LIFE ECOMETHYLAL, O2020 URBANREC).

Več informacij, program in prijavnico najdete na lifeslovenija.si/life-onkraj-obzorja. Prijave sprejemajo do 29. 3. 2019.