Iz Športne unije Slovenije obveščajo, da so znani letošnji datumi mednarodne kampanje Now We Move. K sodelovanju vabijo športna društva, športne zveze in sorodne organizacije.

Že od leta 2012 pod okriljem Mednarodne organizacije športa in kulture ISCA poteka uveljavljena mednarodna kampanja Sedaj se gibamo – Now We Move. Namen akcije, ki se odvija predvsem v Evropi in južni Ameriki, je povezati sektor športa za vse in sorodne sektorje s prizadevanjem zniževanja telesne neaktivnosti ter s tem zmanjšanje nezdravega, nekvalitetnega življenja. V okviru akcije se odvija širša mednarodna promocija koristi gibanja ter redne udeležbe na športnih in drugih telesnih aktivnostih.

Športna unija Slovenije bo v sodelovanju s športnimi društvi in sorodnimi organizacijami v letu 2019 izvedla sledeče mednarodne projekte oziroma kampanje: Teden gibanja - MOVE Week (27.maj – 2. junij 2019), Dan športne rekreacije - European Fitness Day (27. september 2019) in Dan brez dvigala - No Elevators Day (24. april 2019) na nacionalni ravni.

Športna društva, športne zveze in sorodne organizacije vabijo, da se jim pridružite!