Iz UNICEF sporočajo, da bodo s pomočjo darovalcev iz Slovenije lahko rešili 5.200 podhranjenih otrok v Jemnu. Akcija zbiranja sredstev »Premagajmo lakoto na bojni črti« se nadaljuje, saj potrebe v največji humanitarni krizi na svetu ostajajo velike.

Peto leto grozljive vojne v Jemnu še vedno ogroža življenja najbolj ranljivih - otrok. Po dolgoletni vojni je v državi kar 80 % prebivalcev popolnoma odvisnih od humanitarne pomoči in 2,2 milijona podhranjenih otrok, ki se vsak dan borijo za preživetje in naslednji obrok. Humanitarni delavci na terenu vsak dan rešujejo življenja in s paketi pomoči blažijo stisko najranljivejših prebivalcev. Neprecenljivo pomoč omogočajo tudi prispevki darovalcev iz Slovenije, ki omogočajo, da je nujna pomoč na terenu dostavljena tudi v najbolj oddaljene in težko dostopne predele ter se nadaljuje tudi, ko krizne razmere ne dosegajo več medijskih naslovnic. Šteje namreč vsako življenje.

Primer: donacija v višini 25 evrov lahko reši življenje podhranjenega otroka, saj omogoča visoko kalorično terapevtsko hrano. 3 obroki terapevtske hrane na dan v 4 do 6 tednih so dovolj, da podhranjen otrok preživi in okreva.

Več informacij o tem, kako lahko pomagate otrokom v Jemnu, najdete na spletni strani starsiotroksveta.si/jemen.