Meet and Code poziva lokalne nevladne in neprofitne organizacije v Sloveniji, da zaprosijo za mikro-donacije za organizacijo dogodkov, ki spodbujajo zanimanje in dostop do digitalnih veščin med mladimi. Lani se je več kot 50.000 mladih udeležilo 1.100 programskih dogodkov po vsej Evropi. Vabijo vas, da izkoristite priložnost in se prijavite za donacije v višini 400 EUR. Celoten poziv objavljamo v nadaljevanju.

Empowering a Generation

9 od 10 delovnih mest v Evropi bo kmalu zahtevalo digitalne spretnosti, v skladu s poročilom Evropske komisije o digitalnih spretnostih leta 2017. Naš vedno bolj digitalni svet, vsak dan, predstavlja nove izzive za evropska podjetja in družbe. Zato je pomembno, da so mladi pripravljeni sprejeti digitalno prihodnost.

Kdo, kako in kdaj se lahko prijavi za donacije Meet and Code ?

Meet and Code že tretje leto zapored vabi lokalne nevladne in neprofitne organizacije po vsej Evropi, da prijavijo svoje dogodke kodiranja za otroke in mlade v starosti od 8 do 24 let. Nevladne in neprofitne organizacije se lahko prijavijo na spletni strani www.meet-and-code.org do 8. septembra 2019. Vsaka odobrena ideja o dogodku bo prejela donacijo v višini 400 evrov.

Nevladne in neprofitne organizacije spodbujamo k sodelovanju s študenti, starši, učitelji, knjižnicami in vsemi, ki jih zanima podpora mladim. Tudi če se vaša nevladna in neprofitna organizacija ne ukvarja s kodiranjem, temveč podpira mlade, poiščite strokovnjaka za IT, ki bo vodil delavnico za kodiranje. O čem pa naj bo dogodek? Le nebo je meja. Računamo na vašo ustvarjalnost! :)

Tekmovanje se je pričelo: prijave na drugi nagradni natečaj Meet and Code Award

Že drugič bo Meet in Code ponovno podelil nagrado za najbolj kreativne in inovativne ideje dogodkov, ki jih bodo prijavile nevladne in neprofitne organizacije, da bi mlade navdušile nad kodiranjem. Finalisti bodo povabljeni na neverjetno zaključno srečanje Award Weekend.

Prijavite se lahko v naslednjih štirih kategorijah: Girls do IT !, Community, Diversity in Code for the Planet. Poleg tega lahko tudi  javnost glasuje za svoj najljubši dogodek, ki bo prejel nagrado javnega glasovanja (Public Choice Award). Zmagovalni dogodki vsake kategorije bodo predstavljeni v Evropski zbirki najboljših praks.

Izkoristite priložnost, prijavite idejo in pridobite nepovratna sredstva za izvedbo dogodka.

Opolnomočite mlade!

Več na: www.meet-and-code.org  |  www.facebook.com/meetandcode |   #meetandcode #codeEU #Sap4Good

 

Meet and Code pobuda je organizirana v sodelovanju z: