V soboto, 22. junija 2019, bo Velenje gostilo vseslovensko srečanje skupin Društva Šola zdravja (DŠZ) "Telovadimo v Velenju 2019". Zbrale se bodo skupine z vseh koncev Slovenije. Lahko pričakujete čudovit prizor oranžnih telovadcev na Titovem trgu.

Velenje je letos nova lokacija za srečanje vseh skupine DŠZ, saj so srečanja deset let zapored organizirali na Tartinijevem trgu v Piranu. Leto 2019 pa je za društvo prelomnica, saj so se pred desetimi leti (oktobra 2009) uradno ustanovili.

Prisotne bodo nagovorili iz Mestne občine Velenje in predsednica DŠZ Zdenka Katkič. Po pozdravnih nagovorih, bo sledila vadba, ki jo bo vodil idejni vodja in ustanovitelj tega društva Nikolay Grishin, ruski zdravnik in manualni terapevt. Člani društva so vajeni telovaditi po lepem in slabem vremenu, tako bo tudi tega dne. Ustavi jih lahko zelo slabo vreme s padavinami, kar se, po napovedi sodeč, ne bo zgodilo. Srečanje v Velenju bo, poleg skupinske telovadbe, vseboval tudi spremljevalni program: ogled Velenja z lokalnimi vodiči, vodeni sprehod do velenjskih jezer, vodeni ogled muzeja premogovništva in obisk poletne prireditve PLJUSK s pestro izbiro brezplačnih športnih aktivnosti.

Društvo Šola zdravja danes ima 192 skupin, ki delujejo v 76 občinah in štejejo čez 4200 članov, ki vsako jutro, ne glede na vremenske razmere, telovadijo na javnih površinah po vsej Sloveniji. Število novih članov vse bolj narašča, kar gre v prid zdravju vseh državljanov. Prav taka skupinska srečanja z jutranjim razgibavanjem po različnih slovenskih regijah, pripomorejo k boljšemu informiranju in osveščanju ljudi o pomembnosti vsakodnevne telesne dejavnosti za naše zdravje.

Več informacij dobite na spletni strani društva: www.solazdravja.com.