Kdo so ljudje, ki prihajajo? Lahko preko spoznavanja skupaj gradimo trajnostne skupnosti? Kakšne zgodbe nosijo s seboj in s katerimi ovirami se srečujejo pri vključevanju v novo okolje? Kako jih lahko podpremo, da je njihov glas slišan?

Letošnji Svetovni dan beguncev bo edinstven, saj Društvo Odnos, Inštitut za afriške študije in Društvo UP za vas pripravljajo dogodka za ljubitelje športa in kulture.

Spoznavajmo se preko športa, od 14.00 dalje Letno telovadišče Ilirija

Pomerili se bodo v malem nogometu, ki ga bodo odigrali po principu fairplay footballa. Spremljevalne športne aktivnosti za otroke in odrasle pa bodo vključevale še atletski poligon, odbojko, košarko, predstavitev kriketa, gibalno-plesno  delavnica in otroški kotiček s skakalno blazino in napihljivim gradom.

Spoznavajmo se preko zgodb, od 18.00 dalje, Festivalna dvorana Ljubljana

Po vzoru dogodkov TEDx bodo begunci, ki živijo v Sloveniji, predstavili svoje osebne zgodbe, uživali pa boste lahko tudi ob plesnih predstavah in glasbenih vložkih. Svet je lep. To bo udeležencem ob tej priložnosti povedal Zlatko. V preddverju bodo predstavili organizacije, ki delajo z begunci, za najmlajše pa bodo pripravili igralni kotiček.

 

Vabijo vas, da se jim pridružite v četrtek, 20. junija, v Ljubljani.

Facebook: @spoznavajmose - Instagram: @spoznavajmose - Twitter: @spoznavajmo

 

O projektu: Obeležitev svetovnega dneva beguncev v Sloveniji

Letošnja obeležitev Svetovnega dne beguncev je prva v seriji projekta Obeležitev svetovnega dneva beguncev, ki ga izvajamo Društvo Odnos in Inštitut za afriške študije v sodelovanju z Društvom UP med leti 2019 in 2021. V tem okviru bomo organizirali vrsto dogodkov in aktivnosti, kot so spoznavne čajanke in izobraževanja s ciljem medsebojnega razumevanja in spoštovanja ter doprinosa k boljšemu in lažjemu vključevanju beguncev v slovensko okolje in oblikovanju trajnostnih skupnosti.