Ko govorimo o podnebni krizi in naši prihodnosti, čas še nikoli ni bil tako vroč. Prav zdaj Vlada RS pripravlja ključne strateške dokumente, ki bodo določili smer naše prihodnosti v vedno bolj spreminjajočem se podnebju. In letos je zadnji čas za ukrepanje, da še ujamemo vlak t.i. varne meje – meje, ki so jo postavili znanstveniki in meje, h kateri se je s Pariškim sporazumom zavezala mednarodna skupnost. Ker obstaja resna nevarnost, da moč argumentov, zdrava pamet in javni interes ne bodo zmagali, je potrebna akcija.

Vabljeni, da se kot organizacije in posamezniki pridružite pozivu Vladi RS na podnebnakriza.si, v katerem vlado pozivajo, da podnebne spremembe pripozna kot državno krizo ter jo začne prioritetno in sistemsko obravnavati in odločno ukrepa na vseh področjih družbenega življenja – energetiki, prometu, hrani, industriji, gospodarstvu.

Javni poziv so pripravile organizacije: Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC, Umanotera, društvo Focus in Greenpeace Slovenija.«