Ekologi brez meja vabijo na strokovni dogodek “Počistimo z gradbenimi in kosovnimi odpadki”, ki bo v četrtek, 19. 9. 2019, s pričetkom ob 10. uri v Hiši Evropske unije v Ljubljani.

Letno v Sloveniji ustvarimo za skoraj 3 milijone ton gradbenih odpadkov, ki kljub urejenemu sistemu zbiranja še vedno včasih končajo v naravi. Devet tisoč divjih odlagališč v 80 % primerov sestavljajo gradbeni in kosovni odpadki, ki bi jih bilo mogoče reciklirati in ponovno uporabiti. Po treh uspešnih vseslovenskih akcijah Očistimo Slovenijo se bodo Ekologi brez meja odmaknili od terena in za mizo posedli vse ključne organizacije in posameznike, ki bodo pojasnili, zakaj in čigav problem so gradbeni odpadki, zakaj še vedno prihaja do odlaganja v naravo ter predstavili primere dobrih praks in možnih rešitev. 

Udeležba na dogodku je brezplačna, obvezne prijave do 16. 9. 2019 zbirajo na tej povezavi. Celoten program in opis dogodka je na voljo tukaj

Še vedno pa jim lahko pomagate pri pridobivanju vpogleda v problematiko z odgovori na kratko in zelo splošno anketo (3 minute, 5 vprašanj).