Slovenske karitas je v drugi polovici avgusta pričela z dobrodelnimi akcijami Za srce Afrike in Z delom do dostojnega življenja.

Dobrodelna akcija Za srce Afrike je namenjena je humanitarni in razvojni pomoči najrevnejšim otrokom in družinam v Afriki, ki zaradi splošne revščine, posledic podnebnih sprememb ali konfliktov nimajo osnovnih dobrin in pogojev za preživetje in dostojno življenje. Slovenska karitas z zbranimi sredstvi Za srce Afrike v sodelovanju s slovenskimi misijonarji, lokalnimi Karitas in ob pomoči domačinov, ki ob tem dobijo priložnost za delo ter preživetje družin, predvsem na revnem podeželju v osrednjem delu Afrike, podpira razvojne in humanitarne projekte s področja oskrbe z vodo in hrano ter zdravstva in šolstva ter omogočanja dela, kar ljudem prinaša trajno upanje za boljšo prihodnost in razvoj v njihovem domačem okolju, ki ga tako niso prisiljeni zapustiti.

V sklopu akcije Za srce Afrike letos že deseto leto nadaljujejo tudi z dobrodelno akcijo Z delom do dostojnega življenja, v katerem darovalci iz Slovenije z vsakomesečnim darom podpirajo plačilo za delo revnim v Afriki. Kar 615 mesečnih slovenskih darovalcev že omogoča plačilo za redno in občasno delo staršem iz več kot 300 revnih družin v Afriki (Ruandi, Burundiju, Centralni Afriki in na Madagaskarju) ter 17 v Albaniji in 14 na Šrilanki. Revna družina na afriškem podeželju potrebuje dodatnih 24 EUR, v mestu 48 EUR, v Albaniji 50 EUR in na Šrilanki 30 EUR na mesec, da dostojno preživi, da ima dovolj hrane ter dostop do zdravil in šolskih potrebščin za otroke. Po devetih letih izvedbe so se mnoge družine že postavile na lastne noge, namesto njih so misijonarji vključili druge.

Več informacij o akcijah in o tem, kako lahko pomagate, najdete na spletni strani Slovenske karitas.