Skupnost občin Slovenije, Ekonomski institut Maribor in Fundacija Prizma v sklopu projekta Social(i)Makers vabijo na hekaton dogodek »Be Social, Be Maker«: Vzgajanje naslednjih generacij družbenih inovatorjev, ki bo potekal 18. 9. 2019 v prostorih Kreativnega centra Poligon v Ljubljani.

Na dogodku bodo iskali odgovore na vprašanje, kako opolnomočiti mlade med 15 in 23 letom, da postanejo družbeni inovatorji.

V uvodnem delu hekatona bodo strokovnjaki osvetlili teme krepitve kompetenc mladih, družbenega inoviranja in socialnega podjetništva, v nadaljevanju pa bodo udeleženci skozi delo v skupinah iskali inovativne rešitve. 

Pravne osebe bodo z oblikovanimi rešitvami lahko sodelovale tudi na mednarodnem razpisu “Be social, Be maker” in se potegovale za denarno nagrado v višini 5.000,00 EUR za razvoj in implementacijo predlagane rešitve. Več o razpisu in pogojih na tej povezavi.  

Vabilo s programom in povezavo na prijavnico najdete na spletni strani Skupnosti občin Slovenije (.pdf). Prijave sprejemajo do ponedeljka, 16. 9. 2019, oziroma do zapolnitve prostih mest. Udeležba na dogodku je brezplačna!