Ekologi brez meja bodo po različnih krajih Slovenije v času od novembra 2019 do konca marca 2020 izvedli 10 brezplačnih predavanj na temo življenja z manj (nič) odpadki. Društva, nevladne organizacije oziroma posameznike, ki želijo ozaveščati okolico o okoljskih tematikah in imajo možnost, da priskrbijo ustrezen prostor ter opremo, vabijo k prijavi!

Predavanje Prazen koš, polna denarnica na simpatičen in ilustrativen način pokaže, da življenje brez odpadkov ni modna muha za elito, ampak zmagovita pot za vsakega posameznika. Zakaj? Na dolgi rok boste prihranili denar, doma imeli manj navlake, kar posledično pomeni manj porabljenega časa za pospravljanje in čiščenje in ne nazadnje – manj odpadkov pomeni tudi prispevek posameznika k ohranjanju čistega in zdravega okolja.

Kaj pričakujejo od vas? Potrebujejo primeren prostor za cca 20 do 30 ljudi za dve uri v popoldanskem času. Minimalni pogoji glede opreme so stoli, miza za predavatelja in projekcijsko platno. Med prispelimi prijavami bodo izbrali 10 prijaviteljev, za katere bodo izvedli brezplačno predavanje.

Več informacij in prijavnico najdete na manjjevec.si. Rok za oddajo je 25. oktober 2019.