Inštitut Državljan D vabi na dogodek »Tovarne propagande in sovraštva: Od Madžarske do Makedonije«, ki bo potekal 16. oktobra v Kreativnem centru Poligon v Ljubljani.

Z dogodkom obeležujejo eno leto ignoriranja peticije o parlamentarni razpravi problema financiranja tovarn sovraštva z javnim denarjem prek državnega proračuna in oglaševalskih proračunov podjetij v državni lasti ter opozarjajo na sistemskost problema, ki zaenkrat ostaja nerešen.

Program:

  • Attila Bátorfy (HU): Zgodba o izvoru zla - Kako si politika podredi vse glavne medije v državi, zakaj je to problem in kako se boriti proti temu. Predavanje bo v angleščini prek Skypa!
  • Blaž Petkovič (SI): Slovenska različica tovarne sovraštva - Na kakšen način so tovarne sovraštva prišle v Slovenije, kako so tukaj obstale in kdo jih financira.
  • Klara Škrinjar, Anuška Delić (SI): Preverjanje dejstev in tovarna sovraštva - Kako preverjati resničnost izjav, objavljenih na tovarnah sovraštva in kakšne so tipične vsebine na njih.
  • Domen Savič (SI): Državljan proti tovarnam sovraštva - Kako tovarnam sovraštva s pasivnostjo in ignoranco pomaga politika.
  • Saška Cvetkovska (MK): Odmevi sovraštva - Kako tovarne sovraštva soustvarjajo družbeno klimo in politično realnost v državi. Predavanje bo v angleščini!

Več informacij o dogodku najdete na drzavljand.si.