Urbanistični inštitut vabi na okroglo mizo »Načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti in zdravega življenjskega sloga«, ki jo kot zaključni dogodek programa Ven za zdravje organizirajo v četrtek, 17. 10. 2019, med 11.00 in 15:00 na UIRS, Trnovski pristan 2, Ljubljana.

Program Ven za zdravje je obsegal pripravo celovitega pregleda raznovrstnih vidikov za ustrezno načrtovanje, prenovo in upravljanje zelenih površin za doseganje zdravega in kakovostnega bivalnega okolja.

Rezultat programa je priročnik, ki utemeljuje pomen in možnosti povezovanja vsebin prostorskega načrtovanja in javnega zdravja ter celovito predstavlja relevantne vidike načrtovanja ustreznih in privlačnih zelenih površin za aktivno uporabo zunanjega prostora mest in naselij.

Namen okrogle mize je podrobnejša predstavitev strokovnih vidikov, ki jih obravnava priročnik ter izmenjava mnenj in pogledov glede možnosti njegove uporabe pri prostorskem načrtovanju, ki spodbuja zdrav življenjski slog.

Več informacij, program dogodka in prijavnico najdete na spletni strani Urbanističnega inštituta. Prijave sprejemajo do srede, 16. oktobra 2019. Udeležba na dogodku je brezplačna.