Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport v so-organizaciji z Državnim zborom Republike Slovenije, skupaj z Skupnim raziskovalnim središčem Evropske komisije 15. novembra 2019 v Državnem zboru Republike Slovenije organizira dogodek Znanost sreča parlament.

Program predvideva osvetlitev dveh aktualnih tematik glede procesov snovanja ter vpliv slednjega na družbo kot celoto, in neposredno zadeva odločevalce na različnih nivojih in vsebinah:

  • Boljše politike za boljšo družbo - Znanost za politiko, politika za znanost: Na znanju temelječe in informirano ustvarjanje politik – izzivi, mehanizmi ter stanje v evropskem, mednarodnem in slovenskem okolju;
  • Družbeni transformaciji naproti: Sistemski pristop k ustvarjanju politik (integracija na nacionalni in evropski ravni) ter javno vlaganje v RRI in učinek na pereče družbene izzive.

Več informacij o dogodku najdete na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

 

Dogodek poteka v okviru Meseca znanosti 2019, v okviru katerega se bodo zvrstili tudi drugi dogodki. Obveščali smo že o informativni delavnici o novem Skladu za inovacije ter konferenci Zora Obzorja Evropa, napoved preostalih dogodkov pa najdete na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.