Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v okviru mednarodnih dni boja proti nasilju nad ženskami in ob zaključku projekta Odklikni! vabi na mednarodno konferenco #Odklikni spletno nasilje nad ženskami in dekleti, ki bo potekala 27. novembra 2019 na Brdu pri Kranju.

Namen dogodka je predstavitev rezultatov projekta Odklikni!, seznanitev s tekočimi dejavnostmi na področju preprečevanja spletnega nasilja, izmenjava izkušenj in znanj ter razprava o možnih rešitvah z namenom omogočanja varnega interneta za vse uporabnice in uporabnike. Z gosti in gostjami bodo skušali poiskati odgovore na vprašanje, kako (ne)prijazno je slovensko spletno okolje do žensk ter razpravljali o temah, povezanih z enakostjo spolov, pri čemer bodo predstavljene domače in tuje dobre prakse s področja preprečevanja spletnega nasilja nad ženskami in dekleti.

Gostji dogodka bosta med drugim tudi svetovno znani aktivistki za človekove pravice Thordis Elva Thorvaldsdottir in Emma Holten.

Program (pdf)

Prijavnica je dostopna na tej povezavi. Prijave sprejemajo najkasneje do petka, 22. novembra 2019. Število mest je omejeno.