Zavod TransAkcija že četrto leto zapored organizira TransFormacije IV – Mesec osveščanja o transspolnosti oz. Transgender Awareness Month. Obveščali smo že, da bo 19. novembra v Kreativnem centru Poligon potekalo osrednje letno srečanje na področju transspolnosti, še vedno pa zbirajo prijave za sodelovanje ob dnevu spomina na žrtve transfobije ter na delavnico »Z memi proti transfobiji«.

Dan spomina na žrtve transfobije - TDOR
20. novembra, ko po vsem svetu obeležujemo dan spomina na žrtve transfobije, v TransAkciji organizirajo dve ločeni akciji, pri katerih lahko sodeluje kdorkoli. Prva akcija bo v obliki javnega poklona ob svečkah in z aktivističnim pridihom, ki naj za zdaj ostane še skrivnost. Dobijo se v sredo, 20. novembra, ob 17:00 v podhodu Tivoli. Druga akcija bo potekala na spletu, in sicer vas vabijo, da na svojih družbenih omrežjih oziroma na družbenih omrežjih svoje organizacije objavite sporočila solidarnosti ob tem dnevu ter na ta način počastite spomin na žrtve transfobije. Več informacij o obeh akcijah najdete na Facebook strani dogodka.

Delavnica: Z memi proti transfobiji
Na delavnici, ki bo potekala v sredo, 27. novembra, bodo brainstormale_i in ustvarjale_i kul meme kot odgovore na transfobne ideje in sovražno retoriko. Za delavnico ni potrebno nobeno predznanje. Več informacij o obeh akcijah najdete na Facebook strani dogodka.