Platforma Sloga vabi na usposabljanji o globalnem učenju, človekovih pravicah, trajnostnem razvoju ter migracijah, ki bosta potekali 22. in 29. novembra 2019 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova (Muzejska ploščad Metelkova, Maistrova ulica 1, Ljubljana).

Usposabljanji, na kateri so vabljeni učitelji_ce, profesorji_ice, mladinske_i delavke_ci in nevladniki_ce, bosta naslovili pester nabor vsebin: trajnostna naravnanost in mladi, davčna pravičnost, podnebna pravičnost, etično odločanje, medijska pismenost ter migracije, spolni stereotipi, migracije in podnebne spremembe ter digitalna orodja in otrokove pravice. Skozi vsebine bodo udeležence popeljali Alenka Sedlar Špehar z Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, Maruša Babnik z Ekvilib inštituta, Aja Vrenjak in Zoran Fijavž iz gibanja Mladi za podnebno pravičnost, doc. dr. Darija Aleksić z Ekonomske fakultete, dr. Sonja Merljak Zdovc z Zavoda Časoris, Ana Kalin s Foruma za enakopraven razvoj, Tina Trdin z Društva Humanitas ter mag. Maša Gorjup z UNICEF Slovenija.

Vabilo s programom najdete na spletni strani Sloge

Usposabljanje je brezplačno, udeležbo je potrebno potrditi na e-naslov adriana.aralica@sloga-platform.org do srede, 20. novembra 2019 (za usposabljanje dne 22. novembra 2019), oz. do srede, 27. novembra 2019 (za usposabljanje dne 29. novembra 2019); na voljo pa smo tudi za morebitna dodatna vprašanja.

 

Usposabljanji potekata v okviru evropskega projekta #MigratED, ki združuje osem partnerjev iz Italije, Portugalske, Grčije, Cipra in Slovenije. Projekt si prizadeva razširjati dobre prakse globalnega učenja o vprašanjih medkulturnega dialoga, migracij, človekovih pravic in trajnostnega razvoja ter ozaveščati mlade o človekovih pravicah in migracijah z uporabo digitalnih orodij, s tem pa prispevati k vključujočem izobraževanju tudi za otroke in mlade z migrantskim ozadjem.