Center za kreativnost razpisuje natečaj Oblikovanje prihodnosti, na podlagi katerega bodo izbrali produkte, ki bodo uvrščeni v skupinsko predstavitev na mednarodnih tednih oblikovanja (Milano Design Week 2020 ...) in bodo upravičeni do finančne spodbude za izdelavo ali izboljšavo produkta.

Iščejo koncepte in izdelke, ki so drzni, ki temeljijo na konceptu pozitivnega snovnega kroga, ki se usmerjajo v ponovno uporabo, popravilo in recikliranje obstoječih materialov ali izdelkov. Pa tudi izdelke, ki so napredni pri uporabi tehnologij in storitev, ki jih zagotavljajo. Iščejo izdelke, ki so izdelani iz okoljsko trajnostnih, naravnih materialov, biomase, lesa ter lesenih in drugih odpadkov ali naprednih kompozitov, ki so zasnovani z mislijo na snovno učinkovitost in zaprte snovne kroge. Iščejo izdelke z visoko oblikovalsko in funkcionalno vrednostjo.

Iščemo produkte in z njimi povezane storitve. Lahko gre za pohištvo, lahko so to izdelki za dom, svetila, tapete in tlaki, izdelki za urbano električno mobilnost (skiroji, skejtbordi ipd.), tekstilije in pametni izdelki za dom ali kakršnikoli drugi izdelki, povezani z bivanjem – le da so oblikovani in (če je le mogoče) proizvedeni v Sloveniji.

Na podlagi predlogov bodo izbrali izdelke za skupinsko predstavitev na mednarodnih tednih oblikovanja, sejmih in razstavah, kot sta teden oblikovanja v Milanu in teden oblikovanja na Dunaju, v letu 2020.

Besedilo poziva najdete na spletni strani Muzeja za arhitekturo in oblikovanje. Prijave sprejemajo do 15. decembra 2019.