Mirovni inštitut vabi na posvet o integraciji oseb z mednarodno zaščito v Sloveniji in Evropski uniji, ki bo potekal v torek, 21. 1. 2020, Hiši Evropske unije, Dunajska 20, Ljubljana.

Govorke_ci bodo na posvetu predstavili stanje na področju integracije na splošno in na nekaterih izbranih področjih, na katerih opažajo posebne izzive, spremembe ali morda premike na bolje. Kot na številnih drugih področjih, je tudi na področju integracije opazen razkorak med teorijo (oziroma zakonodajo) in prakso. Ta razkorak bodo s pomočjo govork_cev z različnimi osebnimi in profesionalnimi izkušnjami poskušali osvetliti predvsem v luči sprememb na področju integracije v zadnjih 10 letih.

Posvet je namenjen predvsem begunkam_cem ter vsem tistim, ki delujejo na področju integracije, tako v državnih institucijah kot tudi nevladnih organizacijah ali neformalnih skupinah. Prav tako pa je namenjen tudi študentkam_om, predavateljicam_em in drugi strokovni javnosti s področja družboslovja in humanistike ter novinarkam_jem.

Program dogodka najdete na spletni strani Mirovnega inštituta. Prijave sprejemajo na maja.ladic@mirovni-institut.si ali 01 234 77 20.