WWF Adria, nevladna organizacija za varovanje narave in biotske raznovrstnosti, trenutno izvaja projekt LIFE EuroLargeCarnivores, s katerim želijo izboljšati sobivanje človeka z velikimi zvermi skozi komunikacijo, izmenjavo znanja in prekomejnim sodelovanjem 16-ih evropskih držav.

Ena izmed aktivnosti LIFE EuroLargeCarnivores projekta je izvedba izobraževalnih delavnic, namenjenih vsem, ki jih zanima reševanje konfliktov, povezanih s prisotnostjo volkov, od predstavnikov lokalnih skupnosti do odločevalcev, ki upravljajo s populacijo volkov ter vsem, ki so odprti za pogovor o tej temi in želijo konstruktivno sodelovati. Usposabljanje je razvila skupina strokovnjakov za komunikacijo pod vodstvom inštituta Elmauer, izvedene pa bodo s podporo ekipe WWF Adria in Aleksandre Majić Skrbnišek iz Univerze v Ljubljani.

Delavnica bo  v Sloveniji potekala 3. in 4. marca 2020. Število udeležencev je omejeno na 20 oseb. Ker želijo vključiti čim več različnih oseb, bo število udeležencev iz posamezne organizacije omejeno.

Prosijo vas, da potrdite svoj interes za sodelovanje in udeležbo na delavnici do 31. januarja 2020. Sporočite tudi, ali potrebujete prevod materialov iz angleškega v slovenski jezik.

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku, udeležba je brezplačna. Vabilo, program delavnice in obrazec za registracijo vam bodo posredovali naknadno. WWF Adria bo zagotovila kosilo, okrepčilo in nastanitev. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Nevena Sloparja (nslopar@wwfadria.org) ali 00385 095 376 0822.