Cilj okrogle mize, za katero bodo sedeli strokovnjaki s področja prometa, energetike, industrije in kmetijstva, je snovanje znanstveno uravnoteženih rešitev za omilitev podnebnih sprememb. Potekala bo 3. februarja 2020 ob 14.00 v dvorani Stare mestne elektrarne na Slomškovi 18 v Ljubljani. 

Osnovo za okroglo mizo in debato bo predstavljal dopolnjeni osnutek celovitega Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta RS (NEPN), v katerem je za obdobje do konca leta 2030 (s pogledom na 2040) kot ključni cilj določeno zmanjšanje emisij toplogrednih plinov (TGP) za vsaj 36 % glede na leto 2005.

Posvetili se bodo področjem razogljičenja, ki so v Sloveniji najbolj problematična in kjer glede na osnutek NEPN vidijo največ priložnosti za izboljšavo, to so promet, energetika, industrija in kmetijstvo. Dogodka se bodo udeležili številni predstavniki javnih in zasebnih ustanov, nevladnih organizacij, skupaj s strokovnjaki in drugimi deležniki s področij, ki so bistvena za razogljičenje Slovenije in so vsebovana tudi v osnutku NEPN.

Prijave sprejemajo na mladizapodnebnopravicnost@gmail.com, kjer so dostopni tudi za več informacij.