Društvo EnaBanda v sredo, 5. februarja 2020, ob 19. uri vabi na tretji dogodek v ciklu petih pogovorov o Besednjaku za novo dobo v kavarno Športnega društva Tabor (Tabor 13, Ljubljana).

Tokrat bodo govorili o skupnostnem reševanju podnebne krize. Ne bodo se ukvarjali z birokratskimi pogovori in oddaljenimi rešitvami. Nasprotno, spraševali se bodo, kje in kako lahko v tem trenutku močna skupnost ali organizirani delavci v sindikatih, ki so tudi ključnega pomena pri boju za podnebno pravičnost, pripomorejo pri iskanju odgovorov na vprašanja, ki se pojavljajo ob pospešenem uničevanju planeta. Izpostavili bodo pomen organiziranih skupnosti, saj ravno te lahko dovolj dobro opazujejo in razumejo okolje; ob komuniciranju tega z oblastmi pa lahko ponujajo celostne rešitve.

Gostja dogodka je Nicoleta Nour, aktivistka pri Mladih za podnebno pravičnost in študentka mikrobiologije. Kot svoja sogovornika je Nicoleta povabila Sonjo Bezjak, sociologinjo in borko za reko Muro, in  Gorana Lukića, predsednika Delavske svetovalnice. Pogovor bo moderirala Ajda Pistotnik, društvo EnaBanda.

Do začetka marca 2020 se bosta zvrstila še dva pogovora, ki se navezujeta na vprašanja dostopnosti zdravstvenega sistema (19. 2. 2020) in možnosti emancipatornih politik danes (4. 3. 2020). Dogodki bodo potekali ob 19. uri v kavarni Športnega društva Tabor.
 
Za več informacij o aktivnostih EnaBanda in pogovorih jih lahko kontaktirate na: raziskave@enabanda.si, obiščete njihovo spletno stran ali jim sledite:

FB: @ekonomija.dolga

Instagram: ekonomija_dolga

Twitter: EnaBanda