Platforma Sloga vabi na posvet z naslovom »Predstavitev analize in priporočil na področju globalnega učenja in VITR«, ki bo potekal 6. februarja 2020 s pričetkom ob 14.00 v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova 16, Ljubljana, sejna soba P 23-24).

Na začetku posveta bo raziskovalka Jana Arbeiter iz Centra za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani predstavila »Analizo področja globalnega učenja v Sloveniji s priporočili za nadaljnjo krepitev področja«. Po predstavitvi bo sledila moderirana razprava, ki bo udeležencem omogočila predstavitev pogledov na podana priporočila in možen nadaljnji razvoj področja globalnega učenja in VITR, še posebej glede možnosti za vzpostavitev medresorskega delovnega telesa in (po)vezanosti konceptov.

Na posvetu pričakujejo predstavnice in predstavnike MIZŠ, MZZ, različnih javnih in zasebnih vzgojno izobraževalnih in raziskovalnih inštitucij, nevladnih organizacij ter druge zainteresirane deležnike.

Več informacij ter program posveta najdete na portalu tuditi.si. Prijavite se lahko najkasneje do ponedeljka, 3. februarja 2020, na: info@sloga-platform.org.

SLOGA – platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč posvet,  ki bo potekal v okviru projekta Bridge 47, organizira v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), Ministrstvom za zunanje zadeve (MZZ) in Centrom za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede.